Powermaster Οptimus Prime το πιο ποθητό κειμήλιο μιας ολόκληρης γενιάς στην Ελλάδα

Αν πηγαίναμε από το 2020 το χρόνο 32 χρόνια πίσω θα φτάναμε αισίως (;) στο έτος 1988. Η Ελλάδα έχει μόλις ξεμεθύσει από το Ευρωπαϊκό του 1987 και τους ήχους του Τιρινινίου, το ΠΑΣΟΚ ζει και βασιλεύει αλλά η υγεία του απόλυτου ηγέτη του έχει δεχθεί το πρώτο μεγάλο πλήγμα ενώ αρχίζει και βγαίνει στην επιφάνεια το σκάνδαλο Κοσκωτά προκαλώντας τριγμούς στην Ελληνική κοινωνία που περνάει δημιουργικά το χρόνο της σπαταλώντας ευρωπαϊκά κονδύλια, ντυμένη με ζιβάγκο σε μπουζούκια που δουλεύουνε νυχθημερόν. Φυσικά το 1988 τα πράγματα δεν είναι τόσο σκατένια γιατί στο μέτσολ κυκλοφορούνε ιστορικότατοι δίσκοι όπως Seventh Son of a Seventh Son, And Justice for All, South of Heaven, Keeper of the Seven Keys Part II και άπειροι άλλοι και μια ολόκληρη γενιά ετοιμάζεται να γαλουχηθεί με αυτά τα επικά ακούσματα.

Λείπει όμως κάτι. Κάτι που θα εμπνεύσει τους ανθρώπους, θα τους φέρει κοντά με υψηλές αξίες όπως ο ηρωισμός και η καλοσύνη και θα τους θυμίσει ότι η ελευθερία είναι το δικαίωμα όλων των νοήμονών όντων. Η Hasbro έχοντας σκοτώσει τον Optimus Prime στην ταινία του 1986 αντιλαμβάνεται αργά ότι έχει κάνει την απόλυτη πατάτα και έχει ξεκληρίσει μόνη της ένα ολόκληρο franchise αφού οι πωλήσεις πατώνουν, τα επεισόδια Transformers έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν στην Αμερική και μόνο η Ιαπωνία αντιστέκεται για λίγο ακόμα λανσάροντας τους Powermasters σε παιχνίδια και τηλεόραση. Με αντανακλαστικά βαριεστημένου βραδύποδα κυκλοφορεί για πρώτη φορά από το 1984 μια νέα φιγούρα του Optimus Prime, o Powermaster Optimus Prime ο oποίος έρχεται να γιατρέψει τα παιδικά τραύματα που άφησε η ταινία.

Ο Powermaster Optimus Prime είναι αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με τον προκάτοχο του σε διαστάσεις, παραμένει ως νταλίκα με καρότσα, ενώ φέρει δύο όπλα λέιζερ και άλλα δύο διπλά κανόνια ακτίνων σωματιδίων, καθώς και τον Powermaster HiQ τον προγραμματιστή υπολογιστών από τον πλανήτη Nebulon (έρχονται οι Νέμπιουλοι και μας τρώνε τις δουλειές). Ο νέος Optimus Prime κυκλοφορεί με αυτό το όνομα παντού εκτός από την Ιαπωνία καθώς εκεί εισάγεται ως νέος χαρακτήρας Ginrai που δεν έχει καμία σχέση με τον Convoy. Η φιγούρα για να μεταμορφωθεί από νταλίκα σε ρομπότ χρειάζεται πλέον τον HiQ στη θέση του κινητήρα (όπως και κάθε Powermaster και όποιο παιδάκι δεν το καταλάβαινε αυτό και το χειριζόταν λάθος χαλούσε τη φιγούρα του). Η μεταμόρφωση είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή του G1 Optimus Prime ενώ σε ρομπότ μορφή η φιγούρα είναι σχεδόν στατική. Όμως επειδή μιλάμε για φιγούρες που είναι “περισσότερα από αυτά που βλέπει το μάτι” η καρότσα της νταλίκας μπορεί να μεταμορφωθεί σε πάνοπλη βάση διοίκησης ενώ μπορεί και να ενωθεί με τον Optimus Prime και να δημιουργήσει τον απόλυτο Super Optimus Prime. Μιλάμε για ένα τεράστιο υπεροπλισμένο μονόλιθο με μοναδική κίνηση την πλήρη περιστροφή των χεριών, ένα ογκωδέστατο ντούκι το οποίο αν το πετούσες στο κεφάλι κάποιου άλλου θα μπορούσες να τον αφήσεις στον τόπο. Ας κάνουμε όμως ένα διάλλειμα να δούμε μερικές φωτογραφίες και μετά να συνεχίσουμε.

H φιγούρα αυτή όπως είπαμε και παραπάνω κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία ως C-307 Super-God Masterforce Ginrai με μικρές τροποποιήσεις αλλά και ως σετ με μια νέα φιγούρα τον Godbomber/Apex Armor με τον οποίο επίσης μπορούσε να ενωθεί και να δημιουργηθεί ο God Ginrai. Επιπλέον κυκλοφόρησε σε μαύρο το 2001 ως C-307X Nucleon Quest Convoy από τα Toys R US ενώ και η Γιαπωνέζικη έκδοση κυκλοφόρησε ως Powermaster Optimus Prime with Apex Armor τα έτη 2003 και 2012. Για τις άπειρες όμως επανεκδόσεις και την Γιαπωνέζικη βερσιόν θα μιλήσουμε σε μελλοντικό άρθρο.

Όπως ξέρετε στο TF Galaxy την ιδρώνουμε τη φανέλα και τιμούμε τα λεφτά του προέδρου οπότε κάναμε μια επιπρόσθετη ειδική αναζήτηση σε μύστες που είναι αφιερωμένοι στην μελέτη των Transformers και σας παρουσιάζουμε μερικές πληροφορίες από τα πρώτα σχέδια της φιγούρας πριν πάρει την τελική του μορφή που έχουμε δανειστεί από το TFRaw και το TF Wiki. Στη πρώτη έκδοση του Powermaster Optimus Prime η νταλίκα είναι triple changer και μεταμορφώνεται και σε τζετ όπως φαίνεται στη πρώτη φωτογραφία! Σε μια άλλη εκδοχή όπως φαίνεται στη προτελευταία φιγούρα ο Super Optimus Prime έχει μαύρες γροθιές, διπλές καμινάδες σε κάθε χέρι και πιο πλατύ πρόσωπο. Η τρίτη εκδοχή όπως φαίνεται στη τέταρτη φωτογραφία δείχνει έναν Headmaster, Powermaster και triple changer Optimus Prime καθώς το κεφάλι του Super Optimus Prime γίνεται ο Roller ο οποίος έχει και δικιά του ρομπότ μορφή ενώ τα υπόλοιπα μέρη πλησιάζουν πολύ στην τελική μορφή. Η τελευταία φωτογραφία δείχνει τη φιγούρα σε ένα κατάλογο της περιόδου 1987-1988 στον οποίο η φιγούρα έχει ελάχιστες αλλά ενδιαφέρουσες διαφορές σε σχέση με τη φιγούρα που έχουμε στα χέρια μας!

Tι είναι όμως ο Powermaster Optimus Prime για εμάς τους Έλληνες φίλους των Transformers; Είναι μια από τις φιγούρες που θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία από τα παιδικά μας χρόνια, είτε τον είχαμε εμείς είτε τον βρίσκαμε σε σπίτια φίλων που πηγαίναμε επισκέψεις. Είναι ένα παιχνίδι που μας πρόσφερε τόσες όμορφες στιγμές με τόσα διαφορετικές μεταμορφώσεις και δυνατότητες. Είναι ακόμα αυτός που αρκετοί από μας ψάχνουνε στο marketplace, ebay κλπ για να αγοράσουνε και να κερδίσουν λίγη από τη παιδική τους αθωότητα. Είναι ο ήρωας που βλέπαμε τα πρωινά στο MEGA που επέστρεψε λίγο διαφορετικός αλλά πιο δυνατός από ποτέ και ήταν δίπλα μας για να μας θυμίζει ότι δεν είμαστε μόνοι μας γιατί αυτός είναι το φως που διαλύει το σκοτάδι και ότι και εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε όπως τα κατάφερε και αυτός. Είναι ο Powermaster Optimus Prime!

Πληροφορίες και φωτογραφίες

  1. ΤF Wiki που έχει τα πάντα για τα Transformers
  2. Botch the crab o ήρωας που έχει σκανάρει σχεδόν τα πάντα από G1
  3. Transformerland από το οποίο πήραμε μέρος των φωτογραφιών για τα παιχνίδια
  4. TfRaw.com Transformers Multimedia Archive ο Indiana Jones των Transformers
  5. HighPrime/Shmax για μερικές υπέροχες φωτογραφίες κουτιών

Aν έχουμε δημοσιεύσει κάτι χωρίς την έγκριση σας παρακαλούμε ενημερώστε μας για να το κατεβάσουμε και ζητούμε συγγνώμη προκαταβολικά για αυτό. 
If we have published something that we shouldn’t please inform us and we will remove it as soon as possible. We are sorry for that.autobotsg1powermastersαφιερωμα