Φωσκολικά δράματα και μπόλικο κριντζ στο βασίλειο του πολέμου για τον Cybertron

Σίγουρα όταν ανεβάζουμε ένα άρθρο με τίτλο διαφορετικό από τα 3-4 βαρετά templates που έχουμε όπως “Παρουσίαση της ζαμπονοτυρόπιτας από τον Σεφ Παχατουρίδη”, “Επίσημες φωτογραφίες καταλόγου για τα σοσονάκια από δέρμα ακρίδας” και “Πρώτες εικόνες από το R.I.D. deluxe class Ευτύχη Μπλέτσα” και το διανθίζουμε με Φώσκολο και κριντζ κάτι δακρύβρεχτο παίζει. Ο λόγος φυσικά για τις νέες διαρροές της Kingdom μισό χρόνο πριν την ώρα της και το πως αυτές ξεφύγανε από τα στεγανά της Hasbro και καταλήξανε να δημοσιεύονται στο 4chan από άτομα του TFW 2005 και πως καταλήξαμε κάποιοι άνθρωποι μάλλον να χάσουν τη δουλειά τους αλλά να μάθουμε και λίγα ακόμα κουτσομπολιά για αυτούς που κάνουν τις διαρροές ή συμμετέχουν σε αυτές.

Αφού κάναμε και εμείς την έρευνα μας και βγάλαμε τα μάτια μας στο 4chan (ότι χειρότερο για την ανθρώπινη υγεία) και στα forums του TFW 2005 ας δούμε πως έχουν τα πράγματα, εξηγώντας πρώτα κάποια βασικά πράγματα.
1. Αυτοί που δουλεύουν για τη Hasbro όπως και για κάθε άλλη σοβαρή εταιρία είναι δεσμευμένοι με Non Disclosure Agreements (NDAs) που σημαίνει ότι αν διαρρεύσουν κάτι που δεν πρέπει και μαθευτεί παίρνουν τα πραγματάκια τους και περνάνε από το λογιστήριο για την απόλυση τους. Γιατί όπως και πριν χρόνια που διέρρευσαν όλες οι φιγούρες για την Power of the Primes στην ουσία καταστράφηκε όλη η στρατηγική marketing της Hasbro για να τις προωθήσουν (τώρα πρακτικά βέβαια αυτό είναι κάτι που σηκώνει επιπλέον συζήτηση)
2. Στο TFW 2005 υπάρχει ένας κύκλος ατόμων οι οποίοι γνωρίζουν κάποιο/α άτομο/α (πηγή) που δουλεύουν για τη Hasbro και έχουν πρόσβαση πολύ νωρίτερα στις νέες φιγούρες Transformers και στο τι θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο και παραπάνω. Αυτός ο κύκλος υπάρχει εδώ και καιρό και είναι υπεύθυνοι για αρκετές διαρροές από φιγούρες πεταμένες χωρίς σωστή μεταμόρφωση σε σεμεδάκια και άλλα άθλια καλύμματα επίπλων.

Πάμε τώρα στα γεγονότα:
– Η συγκεκριμένη ομάδα που αναφέραμε στο 2 που περιλαμβάνει τους appolux, actar, pixelmaster, pharmduc ξεκίνησε να διαρρέει teases για φιγούρες της Kingdom σε αυτό το post. Πιθανολογείται ότι αυτοί όπως και κάποιοι ακόμα από αυτό τον έμπιστο κύκλο είχαν ένα κανάλι στο discord και εκεί μοιραζόντουσαν τις φωτογραφίες που έστελνε η πηγή.
– Αρκετά μέλη από το forum ζητούσαν επίμονα φωτογραφίες/αποδείξεις γιατί οι άλλοι είχαν φτάσει στο σημείο να περιγράψουν τα πάντα από τις φιγούρες. Να θυμίσουμε εδώ ότι με το NDA έχει πρόβλημα αυτός που διαρρέει τις φωτογραφίες και όχι αυτός που τις ζητάει. Μαγικό;
– Στην αρχή έσκασε ένα σκίτσο του Cheetor σε ρομπότ μορφή που απεικόνιζε ακριβέστατα το παιχνίδι.
– Στα καπάκια σκάει post στο 4chan με τις τέσσερις φωτογραφίες που ανεβάσαμε και εμείς.
– Oι φωτογραφίες ανεβαίνουν φυσικά και στο TFW και μετά σε όλα τα ιντερνετς.
– Έξαλλος moderator από το TFW ποστάρει στο 4chan ότι αυτό που έγινε στοίχισε τη δουλειά στην πηγή που είχανε στη Hasbro και ότι είναι τόσο τσατισμένος που δεν θα μας δείξει τη φωτογραφία με τον Leader Beast Wars Megatron (α καλά – αν δεν την δείξει δεν τον πιστεύουμε εμείς πάντως)

– Κάπου εκεί χάνεται και η μπάλα, drama intensifies, το γραφικόμετρο ανεβαίνει στα ύψη, το cringe εξαπλώνεται και το internet γίνεται για ακόμα μια φορά ένας κουραδόλακος τοξικότητας.

Αν δούμε σφαιρικά το πράγμα προκύπτουν τα εξής φιλοσοφικά ερωτήματα. Είναι σωστό να διαρρέει κάποιος φιγούρες πριν τις ανακοινώσει η ίδια η εταιρία; Τις διαρρέει για να κερδίσει λεφτά ή το κάνει για το community; Ο TonTon που έκανε review τον Kingdom Rattrap το έκανε με άδεια της Hasbro ή πήγε yolo και ότι γίνει; Τι γίνεται με αυτούς που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις φιγούρες νωρίτερα από τους υπόλοιπους χωρίς να είναι σχετικοί με το χώρο; Μήπως και η ίδια η Hasbro καταφεύγει σε αυτές τις τακτικές; (πχ ο Kevin Liu ανέβασε video με review του G2 Megatron και το κατέβασε μέχρι να γίνει επίσημη παρουσίαση από τη Hasbro. Τι επιπτώσεις έχουν αυτές οι διαρροές για το marketing της εταιρίας ειδικά σε μια περίοδο που δεν γίνονται conventions και το internet είναι η μοναδική πηγή τέτοιων πληροφοριών; Είναι δηλαδή αυτό ζημιογόνο για τη Hasbro ή αντίθετα το επιδιώκει; Σκεφτείτε πόσες φιγούρες από τη Generations Selects τις είδαμε πολύ πριν παρουσιαστούν στα τελευταία Fans First Friday και Transformers Tuesday. Και για να το πάμε ακόμα παραπέρα, ένας απλός και ταπεινός συλλέκτης που με πολύ κόπο ξοδεύει τα λεφτά του για φιγούρες γιατί να μπλέκει σε αυτό το δράμα; Γιατί να ασχολείται με όλη αυτή την ασχήμια ενώ το μόνο που τον ενδιαφέρει στην τελική είναι ποιοτικές φιγούρες σε λογικές τιμές. Για να μη μιλήσουμε για τους Έλληνες συλλέκτες που είναι πεταμένοι σαν λεμονόκουπες από τη Hasbro (θα το πιάσουμε αυτό κάποια άλλη στιγμή).

Κάποια επιπλέον συμπέρασματα από όλα αυτά:
– Αν αγαπάτε τη δουλειά σας και δεν θέλετε να τη χάσετε NDAs matter.
– Να εμπιστεύεστε τα άτομα που τα στέλνετε
– Το tfgalaxygreece στο gmail τελεία com είναι στη διάθεση σας για κάθε φιγούρα που θέλετε να διαρρεύσει εχέμυθα με εξειδικευμένο προσωπικό στο mspaint και στο photoshop (Hasbro κάνε μας add είμαστε block)
– Συμπεριφερθείτε ανθρώπινα στα forums/internets. Σε ανθρώπους μιλάτε όχι σε ζώα.

kingdom