[ΑΦΙΕΡΩΜΑ] Predators – Μερος 1

Έφτασε η ώρα εδώ στο TF Galaxy να ξεκινήσουμε τα αφιερώματα για τις αγαπημένες μας φιγούρες ή και ομάδες Transformers. Nομοτελειακά λοιπόν αισθανθήκαμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το αφιέρωμα με τους Predators! Αν ξέρετε ποιοι είναι οι Predators ή η παρακάτω φωτογραφία δεν σας οδηγεί σε ένα ταξίδι βαθιά μέσα στο memory lane τότε συνεχίστε να διαβάζετε!

Οι Predators λοιπόν αγαπητοί φίλοι και φίλες, είναι μια ομάδα έξι Decepticons που ανήκουν στην G1 σειρά και οι οποίοι κυκλοφόρησαν το 1992 μόνο στην Ευρώπη, Αυστραλασία και Καναδά (δεν σας χάλασε φίλοι Αμερικανοί ο κουβάς). Φυσικά κυκλοφόρησαν και στην Ελλάδα και είναι μια από τις πιο αγαπητές και σχετικά δυσεύρετες φιγούρες που υπάρχουν στον κόσμο των Transformers. Για την προώθηση τους μοιράστηκαν κατάλογοι Transformers της Hasbro. Θυμάμαι μάλιστα ότι μας μοιράσαν και στο σχολείο στη Θεσσαλονίκη και φυσικά μου τρέχαν τα σάλια γιατί ήταν απλά εντυπωσιακοί.

Πέρα όμως από τους καταλόγους υπήρξαν και διαφημίσεις στην ελληνική τηλεόραση όπως θα δείτε παρακάτω. Στο τέλος της δεύτερης διαφήμισης που λέει “Ανίκητα Turbomasters και Predators. Η νέα γενιά των Transformers” απλά κύλησε ένα δάκρυ.

Ο Σκάηκουεηκ έχει κυάλια μεγκαβύζορ; Wait what?

Οι Decepticons έγιναν πραγματικοί γυπαετοί … και φορτώνουν ότι γκομενάκι βρουν μπροστά τους!

Η ιστορια τους στα comics της IDW

Η παρακάτω ιστορία εμφανίζεται στα πέντε τεύχη της IDW που κυκλοφόρησαν το 2005 με τον τίτλο The Last Stand of the Wreckers. Μια που άλλο lore δεν υπάρχει για τους Predators θεωρήσαμε ότι αυτή η ιστορία είναι σημαντική μια που είναι και σχετικά πρόσφατη.

O Skyquake όπως ξέρουμε όλοι ηγείται της ομάδας των Predators. Aν και στον πυρήνα τους είναι αυτοί οι 6 υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι ήταν μέλη τους και οι οποίοι είχαν αεροπλάνο μορφή. Ο Skyquake με μία ομάδα πήγε στoν διαστημικό τομέα Skomiloch για να καταπνίξει τους επαναστάτες που εναντιωνόντουσαν στις εξορύξεις των Decepticons.

Αφότου εδραιώθηκε ο Skyquake ως κατακτητής στη περιοχή έστησε μια μίνι αυτοκρατορία κυριαρχώντας για 2412 μέτα-κύκλους και καταφέρνοντας να τα έχει καλά με την High Command των Decepticons αλλά και τον ίδιο τον Megatron. Λόγω του ιδιαίτερου περιβάλλοντος του τομέα Skomiloch οι Predatros κάνανε μετατροπές στα σώματα τους έτσι ώστε να εγκληματιστούν καλύτερα, όπως πχ οπτικά φίλτρα χρώματος πράσινου στα μάτια τους για να αντέχουν στο κυρίαρχο χρωματικό φάσμα.

Στην κορύφωση της διαγαλαξιακής επέκτασης των Decepticons οι Predators και ο Skyquake είχαν ως αποστολή την κατάληψη της φυλακής υψίστης ασφαλείας Garrus-9 το οποίο ήταν και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του σχεδίου του Megatron. Όμως ο Overlord είχε άλλα σχέδια και η άφιξη του παρέλυσε τους Predators και σήμανε το άδοξο τέλος του Skyquake τον οποίο και πετσόκοψε. Φυσικά όμως με την απίστευτη ισχύ του οι Decepticons κατάφεραν και κατέλαβαν τον Garrus-9. Όσοι Decepticons ελευθερώθηκαν πήγαν με το μέρος τους (προφανέστατα δεν είχαν άλλες επιλογές).

Τρία χρόνια μετά οι Decepticon παραμένουν ακόμα στον πλανήτη σπέρνοντας τον τρόμο και σφάζοντας τους πάντες κάτω από τις εντολές του ψυχοπαθή Overlord. Κάποιοι από τους Predators, όπως ο Snare, άρχισαν να μην την παλεύουν με την κατάσταση. Κανείς φυσικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ο Snare απελευθέρωσε τον Impactor με την ελπίδα να καλέσει τους Autobots για να νικήσουν τον Overlord.

Wish granted λοιπόν και ο Impactor επιστρέφει με τους σκληρότερους Expendables όλου του διαστήματος τους Wreckers. Αρκετοί Predators σκοτώθηκαν από τις ειδικές cerebro centric σφαίρες του Ironfist. Ο Stalker αιχμαλώτισε και βασάνισε αρκετούς Autobots, ενώ τραυμάτισε θανάσιμα τον Snare που τους πρόδωσε. Βρήκε όμως και αυτός το θάνατο από τον Springer. Αφού οι Wreckers κερδίσαν τον Overlord οι υπόλοιποι Predators φύγανε από τον Garrus-9 ανακουφισμένοι που τελείωσε αυτό το μαρτύριο.

Παρουσιαση των παιχνιδιων

Oι Predators λοιπόν αποτελούνται από τους Falcon, Skydive (μεταγραφή αεροδρομίου από Aerialbots #not #seewhatididthere), Snare, Talon που σαν μέγεθος είναι μεταξύ μιας τωρινής deluxe και legend class φιγούρας, τον Stalker που είναι voyager class και τον Skyquake που είναι leader class. Λέμε ας πούμε γιατί μάλλον τότε δεν υπήρχε αυτή η κατηγοριοποίηση αλλά έτσι μπορείτε να αντιληφθείτε στο περίπου το μέγεθος τους και έτσι θα μπορούμε να αναφερθούμε σε αυτούς πιο εύκολα.

Σε αεροπλάνο μορφή ο Falcon μεταμορφώνεται σε ένα πετρόλ Lockheed F-117A Nighthawk, o Skydive σε ένα μελιτζανί Northrop YF-23 Black Widow II, o Snare σε ένα κόκκινο Grymman X-29 και ο Talon σε ένα πράσινο McDonnell-Douglas F-15 Eagle (αν κάποια κοπελιά ή κάποιο φάσιο άικο έχει διαβάσει ως εδώ να με συγχωρέσει για την αμπαλοσύνη στα χρώματα). Ο Stalker είναι ο μοναδικός που δεν μεταμορφώνεται σε αεροπλάνο αλλά αντίθετα σε ένα ερπηστριοφόρο άρμα εκτόξευσης διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου γνωστό και ως ICBM στα ελληνικά. Τέλος ο Skyquake ο αρχηγός του γκρουπ μεταμορφώνονται σε ένα τεράστιο βομβαρδιστικό τζετ.

Οι Predators έχουν ως αντιπάλους τους Autobots Turbomasters και όλοι τους έχουν τον ίδιο τύπο όπλου έναν εκτοξευτήρα πυραύλων χειρός το οποίο εκτοξεύει με ελατήριο ένα πυραυλάκι. Φυσικά αυτό δημιούργησε πρόβλημα στην Αμερικάνικη αγορά γιατί τα πυραυλάκια ήταν μικρά, υπήρχε κίνδυνος να τα καταπιούν μικρά παιδιά και απαγορεύτηκαν καθώς μόνο κανονικά όπλα που μπορούν να προκαλέσουν λουτρά αίματος είναι επιτρεπτά. Επιπλέον έχουν μια επιπλέον λειτουργία καθώς οι deluxe φιγούρες στην αεροπλάνο μορφή έχουν κάτω από το αεροπλάνο ένα εξάρτημα, το Megavisor (μεγκαβύζορ όπως το λέει και ο μύστης στη διαφήμιση και φυσικά δεν προσφέρεται έτσι), το οποίο ανοίγει και μπορεί να μπει σε μια ειδική υποδοχή στο όπλο ICBM του Stalker ή στην ουρά του Skyquake. Πρακτικά αυτό βάση του lore επέτρεπε τις φιγούρες να ενισχύσουν τα συστήματα στόχευσης τους. Κάθε φιγούρα είχε μια ξεχωριστή εικονίτσα (όχι αγίων) στο Megavisor της η οποία φαινόταν πιο μεγάλη μέσα από το μεγενθυντικό φακό του Stalker και του Skyquake, οι οποίοι είχαν φυσικά και τη δική τους.

Προβληματα των παιχνιδιων

Στα παιχνίδια λοιπόν αυτό το μεγκαβύζορ δημιουργούσε τεράστια προβλήματα γιατί έσπαγαν πολύ εύκολα οι υποδοχές του Stalker και του Skyquake με συνέπεια είτε να πωλούνται Stalkers χωρίς τον ICBM πύραυλο είτε Skyquakes με σπασμένη ουρά. Η σπασμένη ουρά του Skyquake μας οδηγεί στο τεράστιο πρόβλημα εκείνων των χρόνων το gold plastic syndrome ή σύνδρομο του χρυσού πλαστικού στα ελληνικά. Ότι φιγούρα κυκλοφόρησε με χρυσό πλαστικό ήταν αρκετά επίφοβη να σπάσει σε εκείνο το σημείο χωρίς κάποιο λόγο απλά γιατί και μόνο το πλαστικό ήταν κακής ποιότητας. Έτσι οι εκτοξευτές του Thunderclass, η ουρά του Skyquake αλλά και ότι άλλο υπήρχε εκείνη την εποχή και είχε χρυσό πλαστικό μπορεί να έσπαγε ξαφνικά και χωρίς κανέναν λόγο. Επίσης οι εκτοξευτές πυραύλων χειρός είχαν το πρόβλημα ότι σπάγαν στις χειρολαβές τους αν τους κρατούσαν οι φιγούρες στα χέρια τους και εκτοξεύονταν οι πύραυλοι. Γενικά αν και εμείς τη θεωρούμε ως μια από τις καλύτερες σειρές των Transformers βλέπουμε ότι στην πράξη υπήρχαν αρκετά θεματάκια που τα κάνανε πολύ ευαίσθητα.

Επιλογος

Κάπου εδώ κλείνει το πρώτο μέρος του αφιερώματος μας στους Predators. Θα ακολουθήσει πολύ σύντομα το δεύτερο μέρος με τις φιγούρες ξεχωριστά και τον επόμενο μήνα θα ασχοληθούμε με το αντίπαλο δέος τους τους Turbomasters. Οι Predators για εμάς στο TF Galaxy αποτελούν μια από τις καλύτερες φιγούρες των Transformers και θα θέλαμε κάποια στιγμή να δούμε τη Hasbro να τις επανακυκλοφορεί και φυσικά να βγάζει και καινούριες βασισμένες σε αυτές!

Πληροφορίες και φωτογραφίες

  1. ΤF Wiki που έχει τα πάντα για τα Transformers
  2. Botch the crab o ήρωας που έχει σκανάρει σχεδόν τα πάντα από G1

Aν έχουμε δημοσιεύσει κάτι χωρίς την έγκριση σας παρακαλούμε ενημερώστε μας για να το κατεβάσουμε και ζητούμε συγγνώμη προκαταβολικά για αυτό.
If we have published something that we shouldn’t please inform us and we will remove it as soon as possible. We are sorry for that.

decepticonsg1predatorsαφιερωμα